Hyvinvointialueiden ulkoistuksissa on vaadittava ja preferoitava yrityksiä jotka osin tai kokonaan täyttävät yhteiskunnallisen yrittäjyyden periaatteet.

Yhteiskunnallisen yrityksen pääasiallinen tavoite on sijoittaa yli puolet liiketoiminnan voitosta yhteiskunnalliseen toimintaan tai yrityksen kehittämiseen esim. luoden alueelle työpaikkoja. 

Hyvinvointisektorilla yhteiskunnallisen yrittäjyyden periaatteen edellyttäminen mahdollistaisi paikallistoimijoiden osallisuuden, sekä takaisi että osa käytetyistä veroeuroista palautuisi takaisin alueen hyvinvointiin.

Yrittäjyyden tukeminen ja yksityisen sektorin palvelujen tarjoaminen on tärkeä osa hyvinvointialueen palveluvalikoimaa, ja mahdollistaa erilaisia hoitopolkuja sekä yksilöllisiä hyvinvointiratkaisuja. On kuitenkin tärkeää myös panostaa koko hyvinvointialueen elinvoiman kehittämiseen ja kasvattamiseen tavalla, jolloin verovaroin maksetut yksityiset palvelut mahdollisimman monipuolisesti tukevat myös alueen yrittäjyyttä, työllisyyttä ja toimeliaisuutta.